Wentelteefjes met aardbeien en Nutella

by Iris
wentelteefjes-nutella-aardbeien

Over twee dagen is het Valentijnsdag. Ik ben zo’n vrouw die er niet te moeilijk over wil doen, maar toch pissig wordt als ze geen bos bloemen krijg (Max, lees je mee?). Mocht je nou geen zin hebben in cadeaus of ingewikkelde dingen, maak dan gewoon wat lekkers voor je partner (of jezelf!). Deze wentelteefjes met aardbeien en Nutella zijn perfect voor een ontbijtje op bed of een brunch. Superzoet, maar wel echt een verwennerij. Het ziet er best sensationeel uit, en je hebt ze zo in elkaar. Maak je ze voor jezelf, dan kan je gewoon met de wereld delen wat voor lekkers je hebt gemaakt, ze zijn door de hartjesvorm namelijk ook helemaal Insta-proof. Of deel het niet, en eet het gewoon op. In je bed. Midden op de dag. Wat maakt het uit, het is Valentijnsdag. GENIET ER VAN!

ps. Ik heb een uitsteekvorm voor koekjes gebruikt, die ik toevallig nog in huis had. Je kan het brood ook gewoon zelf in de vorm van een hart snijden, of een vorm maken van een stuk papier.

wentelteefjes-nutella-aardbeien
Over twee dagen is het Valentijnsdag. Ik ben zo’n vrouw die er niet te moeilijk over wil doen, maar toch pissig wordt… Recepten wentelteefjes, french toast, aardbeien, nutella, mascarpone European Print This
Serves: 2 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

 • 6 plakken wit brood
 • 2 eieren
 • 150 ml melk
 • 6 grote aardbeien
 • 4 el mascarpone
 • 4 el nutella
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl boter
 • snuf zout
 • optioneel: grote hartjesvorm

Instructions

 1. Maak het beslag voor de wentelteefjes door de eieren, melk, kaneel en een snuf zout te mengen. Ik gebruik hier altijd een ovenschaal voor, dan kan je makkelijk je brood er in leggen. Snijd het brood in hartjes.
 2. Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Haal een plak brood aan beide kanten door het beslag, en leg in de pan. Haal het uit de pan als het brood mooi goudbruin is aan beide kanten. Herhaal deze stap 6 keer.
 3. Snijd de aardbeien in plakjes. Besmeer een broodje met mascarpone, en leg hierop wat plakjes aardbei. Pak het volgende broodje, en besmeer met Nutella. Leg deze met de Nutella naar beneden op de aardbeien. Besmeer nu ook de bovenkant met Nutella, en beleg weer met aardbeien. Besmeer het derde broodje met mascarpone, en leg deze met de mascarpone naar beneden op de vorige laag.
 4. Herhaal de vorige stap nog een keer om nog een portie te maken.
 5. Eet het op voordat je bedenkt hoeveel calorieën dit heeft. FIJNE VALENTIJNSDAG! 

Leave a Comment

You may also like