Spaanse tortilla met chorizo

by Iris
spaanse tortilla met chorizo

Een groot deel van Nederland moet ineens vanuit huis werken, terwijl veel dat misschien niet gewend zijn. Omdat je toch al thuis bent, heb je waarschijnlijk iets meer tijd en zin om wat uitgebreider te lunchen dan je normaal zou doen. Dat is waar ik in beeld kom, want ik geef je graag inspiratie over wat je dan zou kunnen lunchen. We beginnen met deze Spaanse tortilla met chorizo.

Voor degene die het nog niet kennen: een Spaanse tortilla is een soort gevulde omelet met aardappel. De basisingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Het minimum wat je nodig hebt om een Spaanse tortilla te maken zijn eieren, aardappelen en een ui. Het is een perfect gerecht om mee te lunchen, of zelfs als lichte avondmaaltijd kan het prima. Ook kan je je restjes goed opmaken met een Spaanse tortilla. Kijk in je koelkast wat je nog hebt liggen, en slinger het in je tortilla. Succes gegarandeerd.

Er bestaan 1001 varianten, maar ik heb voor vandaag gekozen voor een simpele Spaanse tortilla met chorizo. Het geheim van de tortilla zit hem in twee dingen. Ten eerste moet je een klein beetje geduld hebben, en hem op laag vuur bakken. Omdat het in feite een dikke omelet is, moet hij al aardig doorgaren voor je hem kan omdraaien. Zet je hem op hoog vuur, dan zal de onderkant verbranden en de binnenkant nog te zacht blijven. Je kan hem dan wel proberen te flippen, maar dan is de kans groot dat je het ei straks langs je muren hebt lopen. Dat wil je niet. Geheim nummer twee is de manier waarop je de tortilla omdraait. Dit doe je door een groot bord bovenop de pan te leggen, en het geheel in één beweging en met volle overtuiging om te keren. Doe je het niet met volle overtuiging, dan heb je de kans dat hij breekt of waar ik eerder voor waarschuwde: overal ei. Het klinkt zo misschien een beetje spannend, maar dat valt reuze mee. Je hebt het zo gedaan. En breekt hij wel, dan zal dat alsnog aan de smaak niet afdoen, dus wat maakt het toch eigenlijk uit. Geniet ervan!

ps. Meer lunchinspiratie vind je hier

spaanse tortilla met chorizo

spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

Een groot deel van Nederland moet ineens vanuit huis werken, terwijl veel dat misschien niet gewend zijn. Omdat je toch al thuis… Lunch Spaanse tortilla met chorizo European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

 • 4 eieren
 • 200 g aardappelen
 • 100 g chorizo
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • peper
 • zout

Instructions

 1. Snijd de chorizo in kleine blokjes, en bak deze op middelhoog vuur in koekenpan zonder olie. Bak voor ongeveer drie minuten. Snipper in de tussentijd de rode ui en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
 2. Haal de chorizo uit de pan en zet apart. Doe de aardappelen in de pan en bak deze in het bakvet van de chorizo in 10 minuutjes gaar. Voeg na +-5 minuten de rode ui toe, en pers dan ook een teen knoflook uit boven de pan.
 3. Breek de eieren in een kom en klop deze los met wat peper en zout.
 4. Doe de chorizo terug in de pan, draai het vuur laag, en schenk het eimengsel er overheen.
 5. Laat je tortilla 6 á 7 minuten bakken, en probeer het in de tussentijd een klein beetje te bewegen. Dit doe je om zeker te weten dat je tortilla zometeen los komt van de bodem. 
 6. Leg een groot bord bovenop de pan, en draai de pan en het bord in één beweging om.
 7. Laat de tortilla weer de pan inglijden vanaf het bord, en bak het nog een paar minuten aan deze kant.
 8. Haal uit de pan als de tortilla goudbruin is, en GENIET ERVAN!

Leave a Comment

You may also like