Mini pavlova met aardbeien

by Iris
mini pavlova

Last minute valentijnsstress? Niet getreurd, je kan de dag nog redden. Kook lekker voor je wederhelft (bijvoorbeeld deze risotto!) en maak als dessert deze mini pavlova met aardbeien. Succes gegarandeerd! Deze versie is gevuld met een mascarponeroom en afgemaakt met aardbeien en suikerhartjes.

Pavlova is helemaal niet ingewikkeld om te maken, en je kan er wel indruk mee maken. De combinatie van de brosse buitenkant in combinatie met de zachte topping en de schuimige binnenkant is zó lekker. Het hoeft natuurlijk helemaal niet voor Valentijnsdag, je kan er iedere topping op doen die je maar lekker vindt. Zo heb ik wel eens gekozen voor lemon curd met passievrucht en mango, of chocolademousse en stukjes bastognekoek. Pavlova is gewoon altijd goed.

Belangrijk voor bij het opkloppen van je eiwitten is dat je een vetvrije kom gebruikt, anders kan je blijven kloppen en worden je eiwitten nooit stijf. Die fout heb ik al zo vaak gemaakt, dus was je kom nog even extra goed af. Veel plezier met bakken, en laat me vooral weten hoe het was!

mini pavlova
Last minute valentijnsstress? Niet getreurd, je kan de dag nog redden. Kook lekker voor je wederhelft (bijvoorbeeld deze risotto!) en maak als… Dessert Mini pavlova met aardbeien European Print This
Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

 • 3 eiwitten
 • 150 g suiker
 • 125 ml slagroom
 • 250 g mascarpone
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 tl citroensap
 • 2 tl maïzena
 • 8 aardbeien
 • zakje suikerhartjes (op de foto zijn van Xenos)

Instructions

 1. Klop in een vetvrije (belangrijk!) kom de eiwitten stijf, samen met de maïzena, suiker en citroensap.
 2. Maak op een bakplaat met bakpapier 8 kleine bultjes merengue. Druk ze met een lepel een beetje in in het midden, dat is straks makkelijker met de vulling.
 3. Zet voor 90 minuten in de oven op 100 graden.
 4. Zo gauw het in de oven staat kan je de mascarponeroom maken. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een kom.
 5. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en mix dit tot een glad mengsel. Je hoeft dit niet te lang te mixen, want dan verliest je slagroom zijn stijfheid.
 6. Snijd de aardbeien in plakjes.
 7. Haal de pavlova uit de oven en laat even afkoelen. Dit voorkomt dat je vullen er zo helemaal afloopt.
 8. Vul na het afkoelen met een royale schep mascarponeroom, en bedek met de plakjes aardbei en wat suikerhartjes
 9. GENIET! 

Leave a Comment

You may also like