Makkelijke lemon rolls

by Iris
makkelijke lemon rolls

Ik heb volgens mij nog nooit iemand ontmoet die niet van cinnamon rolls houdt. Warm uit de oven en het liefst met een dikke laag glazuur.. Zo lekker. Omdat de lente er toch een beetje aan begint te komen (is het ooit winter geweest überhaupt?), wilde ik graag een frissere variant verzinnen. Ik ben na wat testen (sinaasappel vond ik mweh, kan aan mij liggen), uitgekomen op citroen. Het zure van de citroen gaat lekker door het zoete heen, en zo maakt het tot een heerlijke combinatie. Vergis je niet, het is nog steeds heel zoet, maar dus ook fris én zuur. Nog even over de naan: Van mij hoeft een Engelse naam niet per se, maar aangezien citroenrollen echt achterlijk klinkt, ben ik maar gegaan voor makkelijke lemon rolls.

Het zijn makkelijke lemon rolls, omdat er een sluipweggetje in zit, in de vorm van kant en klaar croissantdeeg. Ik vind ze als croissants niet zo’n succes, maar voor dit recept is het perfect. Zelf deeg maken kan natuurlijk ook, maar daar zijn we hier nu niet voor. We willen makkelijk en snel, dus we doen makkelijk en snel. Een ingewikkeldere versie komt zeker in de toekomst nog wel.

Let bij het maken op dat je je echt houdt aan de hoeveelheid citroensap die je door de boter doet. Doe je dat niet, dan drijven je rolls straks in een plasje gesmolten boter en citroensap, en dan wordt de onderkant niet gaar. Ik spreek uit ervaring. Als je je er aan houdt dan zou je lekker knapperige en gelijkmatig gegaarde lemon rolls moeten krijgen.

Serveer ze met een goede dot glazuur, en maak je familie/vrienden/collega’s er blij mee. Of niet, en eet ze lekker allemaal in je eentje op. Mijn record staat op 5 stuks voor ik niet meer kon, en ik hoor het graag als iemand dit verbetert. Veel bakplezier!

makkelijke lemon rolls
Ik heb volgens mij nog nooit iemand ontmoet die niet van cinnamon rolls houdt. Warm uit de oven en het liefst met… Recepten Makkelijke lemon rolls European Print This
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

 • - blik croissantdeeg
 • - 1 citroen
 • - 60 g kristalsuiker
 • - 60 g boter
 • - 60 g roomkaas
 • - 50 g poedersuiker

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het croissantdeeg uit en knijp alle naden goed dicht.
 2. Rasp de citroen. Meng de helft van de citroenrasp met de boter, suiker en 2 eetlepels citroensap. Smeer het botermengsel over het croissantdeeg.
 3. Rol het deeg op vanaf de korte kant, zodat je een dikke rol krijgt. Snijd het deeg in 6 gelijke plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, en zet ze in de oven. Leg ze niet te dicht op elkaar, want ze zullen iets groter worden in de oven.
 4. Maak het glazuur door de roomkaas te mengen met de poedersuiker, de overgebleven citroenrasp en het sap van een halve citroen. 
 5. Haal de rolls na 12 minuten uit de oven en laat even afkoelen voor je ze bestrijkt met de glazuur.
 6. GENIET! 

Leave a Comment

You may also like