Kipragout in een pasteitje

by Iris
kipragout

Wéér zo’n gerecht waarvan ik nooit dacht dat ik het lekker zou vinden. Ik eet nog maar sinds een paar jaar kroketten, en altijd als er ergens ragout geserveerd werd dan liep ik daar met een boog omheen. Ik vond het er maar vies uit zien, en vaak zaten er ook champignons in. Ik ben allergisch voor paddestoelen, dus met champignons zou ik het sowieso niet kunnen eten. Dat was totdat Max mij ervan overtuigde om de kipragout van zijn moeder eens te proberen. Zonder champignons, en volgens Max echt onwijs lekker. Nou kan mijn schoonmoeder sowieso super lekker koken, dus ik ben er maar voor gegaan, en dat was een succes.

Sindsdien vraag ik me af waarom ik het nooit eerder heb gegeten, want het is echt zó lekker en echt zo’n gerecht dat je op een gure winterdag wil eten. Je hebt het ook nog eens snel op tafel, en met een beetje rijst en wat gestoomde groenten heb je een heerlijke avondmaaltijd. Ik moet toegeven dat wij de groente nog wel eens achterwege laten, en de kipragout gewoon zo in een pasteitje eten. De pasteitjes heb ik overigens nog nooit zelfgemaakt, maar als je dat wel wil doen dan zijn er 1001 recepten voor te vinden die volgens mij allemaal ook super simpel zijn. Hoe dan ook, doe je zelf een plezier en maak deze kipragout. Geniet ervan!

kipragout
Wéér zo’n gerecht waarvan ik nooit dacht dat ik het lekker zou vinden. Ik eet nog maar sinds een paar jaar kroketten,… Recepten Kipragout in een pasteitje European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

 • - 3 kipfilets
 • - 750 ml kippenbouillon
 • - 50 g bloem
 • - 50 g roomboter
 • - 50 ml slagroom
 • - 4 pasteitjes
 • - 1 el worcestershire saus
 • - bosje peterselie
 • - peper
 • - zout

Instructions

 1. Kook de kipfilets in ruim water gaar in +- 10 minuten. Haal uit de pan en laat afkoelen.
 2. Verhit de kippenbouillon, en zet een andere grote pan op het vuur waarin je de ragout gaat maken. Pluk in de tussentijd de kip.
 3. Maak een roux door de bloem en boter in de grote pan te doen. Laat dit een minuutje bakken op middelhoog vuur, en zorg dat je blijft roeren terwijl je dit doet. Het bakken zorgt ervoor dat de bloem gaart, waardoor de droge smaak verdwijnt.
 4. Doe soeplepel voor soeplepel de bouillon bij de roux, en roer het iedere keer goed door. Doe dit net zo lang tot je alle bouillon hebt toegevoegd.
 5. Voeg de geplukte kip en de slagroom toe. Blijf roeren tot je ragout de gewenste dikte heeft.
 6. Verwarm je pasteitjes volgens de instructies op de verpakking. Breng de ragout op smaak met de worcestershire, peper en zout.
 7. Snijd de peterselie fijn. Serveer de ragout in de pasteitjes, en garneer met peterselie.
 8. GENIET! 

1 comment

Anne 05/06/2020 - 12:05

Heerlijk recept! Thnks 🙂
X Anne

Reply

Leave a Comment

You may also like