Het ultieme knoflookbrood met kaas

by Iris
knoflookbrood kaas

Eigenlijk ben ik niet zo moeilijk te pleasen. Geef me een gerecht met zowel kaas en knoflook, en ik ben een gelukkig mens. Dit knoflookbrood maak ik dan ook regelmatig. Filmavond: knoflookbrood. Vrienden die langskomen: knoflookbrood. Soep: niet compleet zonder knoflookbrood. Verjaardagen: knoflookbrood. Het is echt bijna geen recept te noemen zo makkelijk is het, en geloof me, je kan nooit meer zonder. De combinatie van cheddar en mozzarella is mijn favoriet, maar ook met parmezaanse kaas of plakjes Goudse kaas is het een succes. Vooral de kaas gebruiken die je zelf lekker vindt zou ik zeggen, maar ik zou niet veel meer dan 100 gram kaas gebruiken. Die fout heb ik al eens voor jullie gemaakt, met als resultaat druipende kaas in heel mijn oven die er vervolgens niet meer uit te krijgen is. De oven rookt nog steeds als ik hem aanzet. Doe er je voordeel mee!

knoflookbrood kaas
Eigenlijk ben ik niet zo moeilijk te pleasen. Geef me een gerecht met zowel kaas en knoflook, en ik ben een gelukkig… Diner knoflookbrood European Print This
Serves: 2 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredients

 • afbakciabatta
 • 100 g roomboter
 • 50 g cheddar
 • 50 g mozzarella
 • 2 stengels lente ui
 • 2 tenen knoflook

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Pers de knoflook en snij de lente ui in dunne ringen
 3. Meng de knoflook, lente ui, boter en kaas met elkaar in een kom
 4. Snijd de ciabatta in de lengte door, en bestrijk met het botermengsel
 5. Leg +-10 minuten in de oven, tot de kaas een beetje bruin begint te worden
 6. Eet zo snel mogelijk op en maak er nog één, want dit is het lekkerste ooit. ENJOY!

Leave a Comment

You may also like