Eetdagboek #4 – We gaan naar Brugge!

by Iris

Het was een bewogen week, voor ons allemaal. Alles is al honderdduizend keer gezegd, maar toch wil ik iedereen op het hart drukken om de richtlijnen van het RIVM te volgen. We gaan hier echt wel doorheen komen, maar alleen als we het met zijn allen doen. Mijn afgelopen week was ondanks de coronacrisis eigenlijk prima. Ik ben onder andere een weekend in Brugge geweest met vriendinnen en verder eet ik vooral weer lekker niet-gezond. Veel leesplezier!

Dinsdag

Ik begin mijn dag vandaag weer eens met een bakje vanillekwark met granola en een mandarijn. Ik eet het op achter mijn bureau, want ik werk weer vanuit huis vandaag. Het is onafgebroken ontzetend druk bij ons, en als ik mijn laptop om 14:30 dichtklap, realiseer ik me pas dat ik na mijn ontbijt om 08:30 niets meer gegeten heb. Het moment waarvan we allemaal wisten dat het ging komen: ik eet weer pindakaas. Na drie weken zonder heb ik het toch maar weer gekocht. Ik smeer twee boterhammen met pindakaas en hagelslag en geniet er intens van. De rest van de middag spendeer ik aan het opruimen van het huis en kansloze spelletjes spelen op mn telefoon. Als avondeten maak ik met de overgebleven gerookte makreel van dit weekend een pastasalade. Ik doe er nog wat rauwkost en pesto doorheen, en zo hebben we een prima maaltijd. ‘S avonds eet ik nog een mandarijn en een stuk pure chocolade. 

Woensdag

Het is mijn vrije dag, en we gaan wat tofs doen. Max en ik willen gaan verhuizen naar Eindhoven (ja, ik zak steeds verder af naar het zuiden, I know), en we hebben vandaag een bezichtiging bij een appartement. Ik weet niet zo goed waarom, maar we ontbijten niet en stappen rond 11 uur in de auto. De bezichtiging was positief, en daarna sterven we bijna van de honger. We rijden naar een winkelcentrum vlakbij het appartement om ergens een hapje te gaan eten. Max heeft me door de jaren heen al 1000x verteld over de pizza margherita die je kan eten bij zo’n foodcorner in de Jumbo, en dat dat dat onwijs lekker pizza’s zijn. Ik was altijd sceptisch, en daarom heb ik het nog nooit gehad, maar ik heb nu zoveel honger dat het me weinig meer uitmaakt waar of wat we eten. En je verzint het niet, maar de pizza margherita van de food corner van de Jumbo is echt zó lekker! Perfect krokante bodem en precies de goede hoeveelheid kaas, die ook nog eens van goede kwaliteit lijkt te zijn. Voor €4 echt een fantastische deal. We delen zo’n pizza, en besluiten nog even langs mn schoonmoeder te gaan, die in de buurt van Eindhoven woont. We drinken daar even wat en knuffelen met de teckels (<3 <3 <3) en gaan dan weer naar Amersfoort.

We besluiten meteen in Amersfoort maar langs de supermarkt te gaan vanuit Eindhoven. Ik had me voorgenomen om in ieder geval een aantal dagen mee te doen aan de week zonder vlees, maar pas als we afgerekend hebben realiseer ik me wat we als avondeten gekocht hebben. Een beenham van 600 gram. Echt een onwijze faal, maar het is niet anders. Als avondeten hebben we dus een beenham gemarineerd in honing en tijm, met snijboontjes en wat aardappelkroketjes die nog in de vriezer lagen.

Donderdag

Op donderdag werk ik weer op kantoor, van 8-14. Ik ontbijt met alleen een cappucino en een mandarijn, en om 11.45 lunch ik met mijn collega’s in het bedrijfsrestaurant. Ik kom daar eigenlijk zelden omdat ik het eigenlijk altijd te druk vind (en ik ben een loner en lunch graag alleen), maar vandaag overtuigen m’n collega’s me. Ik eet een broodje tonijnsalade, en de lunch is veel te snel voorbij. ‘S middags thuis doe ik niet heel erg veel, ik probeer wat blogposts te schrijven maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik merk dat ik mezelf in de weg zit, omdat ik graag álles perfect wil. Dat lukt dan op mijn manier niet, en dan doe ik dus niets meer. Super handig. Ik heb echt geen topdag, want ook zin om te koken is er niet echt. Ik maak tonijn- en makreelsalade, en met een stokbroodje erbij is dat onze avondmaaltijd. Max en kijken kijken samen een film, en daarna realiseer ik me dat ik mijn tas nog moet inpakken. Ik vertrek morgen direct vanuit werk met twee vriendinnen naar Brugge. Ons plan was vooral veel bier, friet, wafels, chocola en nog meer bier, maar dat gaat een klein beetje in het water vallen. Na ik mijn tas ingepakt heb lees ik het nieuws, en zie ik dat per vrijdagavond alle horeca in België gesloten gaat worden. Ik baal enorm en vraag me af of we alsnog wel moeten gaan. Mijn vriendinnen liggen al te slapen, en dus besluit ik dat ook maar te proberen. We zien het morgen wel. 

Vrijdag

Vrijdagochtend ben ik -zonder wekker, say what?- al om half 8 wakker. Ik overleg met Mathilde en Wietske wat we gaan doen met ons weekend. We verheugen ons alle drie al een tijdje op deze trip, en besluiten toch maar wel te gaan. Achteraf gezien misschien naïef, maar op dat moment voelde het als de beste keuze. Ik pak nog maar wat spelletjes en een paar boeken in, en ik vertrek naar kantoor. Ik ontbijt thuis nog met een boterham met hagelslag en een mandarijn.

Op vrijdag staat er bij ons kantoor altijd een viskraam, en ik haal een klein bakje kibbeling. We hebben het zo gepland dat Mat, Wiet en ik op dezelfde tijd vrij zijn, en dus stappen we om 16:30 in de auto. We racen eerst langs Wietske haar moeder om een koelbox te halen. Het was niet helemaal duidelijk of onze Airbnb een koelkast had (had het toch wel), en dus mogen we haar koelbox lenen zodat we toch wat dingen kunnen koelen mocht het nodig zijn en we nu niet buiten de deur kunnen eten. Wietske haar moeder is de liefste, want ze heeft de koelbox ook al goed gevuld voor ons. Speciaalbiertjes, 5(!!!) kazen, worstjes, crackers, en zelfs een grote zak met paaseieren.

Ik had voor onderweg al wat biertjes en snacks ingeslagen (0.0% voor mij uiteraard), en zo hebben we nu al een voorraad eten waar je u tegen zegt. Onderweg snacken we wat af, en rond 19:00 komen we aan bij ons appartement. We lopen de stad nog in, en tot onze verbazing is de horeca nog wel open. Het sluit blijkbaar om 00:00 vrijdagavond. Hier maken we gebruik van, en we eten heerlijk bij een restaurant waar ik de naam van vergeten ben. Ik heb (2e x deze week) een beenham, en Mat en Wiet kiezen voor de Vlaamse stoof. We wandelen erna nog wat door de stad en drinken nog een biertje in één van de vele café’s die Brugge rijk is.  

Zaterdag

Zaterdagochtend hebben we iets superleuks gepland staan: We gaan een chocoladeworkshop doen. Omdat het maar zo kleinschalig is (+-10 deelnemers), gaat dit gelukkig wel door. Onderweg halen we ontbijt bij de supermarkt. Ik eet zonder moeite drie chocoladebroodjes en drink een ijskoffie.

De chocoladeworkshop is ontzettend leuk. We maken onze eigen gevulde bonbons en hebben onwijze lol. Het is een smeerboel en de chocola zit aan het einde overal. De bonbons zijn bij sommigen niet zo goed gelukt, maar bij ons komen ze erg mooi uit de vorm. Trots!

Na de workshop wandelen we wat door de stad, die overigens echt achterlijk mooi is. Er is bijna niets open in verband met de Corona-maatregelen, maar toch weten we nog een wafel te scoren. Ik eet er één met witte chocolade. Daarna slaan we nog wat extra snacks in bij de supermarkt, en besluiten we ons terug te trekken in onze Airbnb. We spelen spelletjes, blijven maar doorlachen en we eten ons door de dag heen. Chips, kaas, worstjes, olijven, stokbrood, de voorraad lijkt maar niet op te gaan. 

Zondag

We slapen zondagochtend een beetje uit, en ontbijten met wat broodjes, thee en sinaasappelsap. We wilden vandaag eigenlijk naar het friet- en/of chocolademuseum, maar die zijn helaas nu ook gesloten. We besluiten maar terug te rijden naar huis. In Utrecht zet ik de beide vriendinnen af, en rond 13:30 ben ik thuis. Ik eet zondagmiddag nog een zak Flipz leeg (chocolate covered pretzels, zuuuu lekker). Omdat dit ongezonde weekend niet compleet was zonder friet, bestellen we ’s avonds frietjes. Ik eet mijn standaardbestelling van een frietje saté en een frikandel. Op zondagavond horen we ook dat we vanaf nu volledig thuis gaan werken met onze afdeling. Ik werk op maandag en dinsdag sowieso altijd thuis, dus voor mij voelt het niet als een hele grote verandering., Zo gauw ik me besef dat ik mijn collega’s waarschijnlijk meer dan een maand niet ga zien, voelt het toch wel een beetje vreemd.

Maandag

Maandagochtend begint mijn week dus gewoon zoals iedere andere week: vanuit mijn kantoor aan huis (aka Max zijn bureau in de woonkamer). Max werkt vanaf nu ook thuis, en dus voelt het weer een beetje als de tijd dat we in Lissabon waren. Daar werkten we samen en zaten we vaak ook nog naast elkaar op kantoor, en woonden we samen in een kamer van +-12 vierkante meter. 24/7 op elkaars lip dus, en daardoor weten we gelukkig dat we dat prima kunnen. Ik ontbijt met twee boterhammen. Één met pindakaas, en één met palingworst. Als lunch bak ik een eitje, dat ik eet met een halve avocado. Ik hoor van alle kanten dat de supermarkten compleet leeggetrokken worden, en daar word ik alleen maar heel erg boos van. Om mezelf niet op te fokken besluit ik dan ook niet naar de supermarkt te gaan en te koken met wat er nog in de vriezer ligt. Het worden aardappelballetjes met een kipschnitzel en snijboontjes. Boodschappen doen we morgen wel weer. ‘S avonds eet ik samen met Max nog een reep chocola. En nee, niet zo’n kleine beschaafde, maar zo’n grote unit van Milka. Ik maak mezelf wijs dat ik vanaf morgen weer gezonder ga eten en eet ‘ter compensatie’ nog maar een mandarijn.

Tot volgende week!

Ik ben erg benieuwd wat deze nieuwe week mij gaat brengen. Nou heb ik sowieso al niet zo’n bruisend sociaal leven, maar toch is de gedachte van zoveel mogelijk binnen blijven toch een beetje gek. Ik ga proberen mijn perfectionisme te doorbreken en weer wat meer blogposts te gaan schrijven, en hopelijk lukt me dat. Ook weet ik inmiddels dat de woning die wij afgelopen woensdag bezichtigd hebben, hem niet gaat worden. We hebben hem toegewezen gekregen, maar we kwamen er qua huurovereenkomst niet helemaal uit met de verhuurmakelaar en daarom hebben we toch maar bedankt. We zijn inmiddels weer in de race voor een ander appartement, die ook nog eens een stuk groter én mooier is. Hopelijk daarover volgende week positief nieuws!

Liefs,
Iris

Leave a Comment

You may also like