Eetdagboek #3 – Mijn niet-bestaande ritme

by Iris

Lieve mensen, I did it! Ik heb meer foto’s gemaakt van mijn eten deze week. Nog steeds niet heel veel, maar foto’s van broodjes hagelslag is voor niemand erg interessant vermoed ik. Ik had een véél betere week dan vorige week, zowel mentaal als fysiek, en daar ben ik natuurlijk mega blij mee. Onder andere mijn moeder kwam deze week langs, en het weekend heb ik iets heel leuks gedaan samen met Max. Lees vooral lekker mee met mijn (eet-)avonturen van deze week. Veel plezier!

Dinsdag

Ik werk weer vanuit huis, van 8 tot 1. Ik ontbijt achter mijn bureau met vanillekwark met granola en verwen mezelf met een cappuccino. Na mijn werk vertrek ik naar de fysio, en daar heb ik een fijne trainingsessie. Ik smeer daarna twee boterhammen met hagelslag. Ik haal Max van zijn werk en samen doen we boodschappen. We dwalen wat door de supermarkt tot we op hetzelfde moment zeggen ‘Ohhhh pannenkoeken’. Ik bak een stapel spekpannenkoeken en die eet ik met een lading stroop. Het hele #fitgirl gaat nog niet top, maar laten we het er maar op houden dat ik het graag leuk wil houden voor mezelf. Ik drink de hele dag gembertbee. 

Woensdag

Vandaag ben ik vrij van werk, en ik besluit de dag goed te beginnen. Om 9.30 lig ik in het zwembad. Hele prestatie op zich voor mij, en na 100 meter heb ik spijt dat ik niet heb ontbeten. Ik zwem uiteindelijk 1200 meter, blij mee! Eenmaal thuis stort ik me eerst op een bak kwark met granola, en dan ren ik onder de douche door. Om 11.30 staat mijn moeder voor de deur. Mijn moeder woont in Groningen, dus we zien elkaar niet heel vaak. Extra leuk dus als we elkaar wel zien. We hebben niet echt iets te winkelen, maar toch gaan we Amersfoort even in. We lunchen bij Alberts Eten & Drinken op het Hof en daar eten we beide een broodje gerookte makreel. Lekker rijkelijk belegd met alles, behalve de makreel. Beetje een tegenvaller wel. De lol is er echter niet minder om, en we stuiteren de stad weer verder in. Rond een uur of 5 vertrekt mijn moeder na toch nog van alles gewinkeld te hebben weer richting Groningen. Ik heb vandaag wél zin om wat uitgebreider te koken en dus maak ik vistaco’s, waarvan ik het recept snel zal delen. De vistaco’s zijn heerlijk met een limoensausje, pico de gallo en guacemole.

gerookte makreel

Donderdag

Op donderdag word ik lekker uitgeslapen wakker.. om 8 uur. Zo gauw ik me realiseer hoe laat het is voel ik meteen niet top meer, ik had namelijk om 8 uur fris en fruitig op kantoor moeten zijn. Ik gooi de eerste kleding die ik tegenkom aan, en ren de deur uit. Vervolgens sta ik een keurige 45 minuten in de file, en om 9:15 ben ik dan toch eindelijk op kantoor. Niet het lekkerste begin van de dag, maar gelukkig heb ik hele fijne collega’s die het ook zonder mij goed redden. Rond een uur of 10 besluit ik dat het tijd is voor ontbijt, en ik haal een krentenbol met kaas en een cappuccino bij de AH to go. Rond 14:30 vertrek ik weer naar huis, en val ik weer in slaap op de bank (Ritme, wat is dat?). Volgens mij had ik een slechte dag, want ik heb niet genoteerd wat ik ’s avonds heb gegeten en ik kan het ook met geen mogelijkheid meer bedenken. Scusi!

Vrijdag

Je verzint het niet, maar deze ezel stoot dus zeker wel een tweede keer aan dezelfde steen. Ik word wéér om 8 uur wakker. Ik kan het zelf bijna niet geloven, en wederom vlieg ik mijn bed uit en de auto in. Vandaag gelukkig geen file, en ik ben om 8:30 op kantoor. Mijn collega en vriendin Wietske is zo lief om een cappuccino voor me mee te nemen als zij begint. Die had ik echt even nodig. Ik haal halverwege de ochtend maar weer een krentenbol met kaas bij de AH to go, en werk door tot 13:30.  Thuis probeer ik wat aan mijn blog te werken, maar ik krijg weinig gedaan.

Rond half 6 vertrek ik weer naar Utrecht, ik ga een hapje eten met vriendinnen Mathilde en Wietske. We gaan naar de Burgerbar, en daar eet ik een burger met spek, kaas en uienjam. We hebben er frietjes en gefrituurde uienringen bij. We zitten daarna op het terras bij Le Journal. We hebben lol met de bediening die alle drankjes steeds binnen een minuut na bestellen komen brengen, maar lachen ook vooral om elkaar. Ik drink een paar glazen rosé en we bestellen nog maar eens een borrelplank. We zouden ‘even een burger en een biertje’ gaan doen, maar (zoals eigenlijk ook wel verwacht) loopt het natuurlijk uit. Ik zet Wietske thuis af, en kruip rond 1 uur bij Max in bed. 

Zaterdag

Zaterdag is een chille thuisdag, ik slaap uit en ontbijt met een halve baguette met kaas uit de oven. Het is mega lekker weer, dus ik wandel +-30 minuten door onze wijk. Wat is de wereld toch een stuk mooier als de zon schijnt. Het tweede seizoen van Ugly Delicious is gisteren uitgekomen, en hier verheug ik me al een eeuwigheid op. Dave Chang is één van mijn favoriete chefs, en seizoen 1 was echt fantastisch. Te vinden op Netflix voor de liefhebber. Ik was van plan om alles in één keer te kijken, maar na twee afleveringen heb ik alweer zoveel zin om zelf te koken dat ik er mee stop. Ik ga langs de visboer en daar haal ik drie forellen en een gerookte makreel. Die gerookte makreel was niet het plan, maar ik kan me niet inhouden in zo’n zaak. Ook ga ik nog even langs de groenteboer en de Albert Heijn. Ik maak thuis een chimichurri en smeer de forellen er vast mee in. Ik maak een halve komkommer en wat radijsjes in, ook voor bij het diner. Ik eet tussendoor twee mandarijnen en een boterham met hagelslag.

Dan besluit ik toch de twee overgebleven afleveringen Ugly Delicious nog maar te gaan kijken, en daarna kook ik verder. Ik maak gegrilde groene asperges, gebakken aardappels in ganzenvet (#fitgirlwho?), de forel uit de oven met chimichurri, en daarbij natuurlijk de ingemaakte radijs en komkommer. Feestmaal!

Zondag

Als kind was ik onwijs fan van het kijken van schaatsen, aangestoken door mijn vader. Samen lagen we hele weekenden voor de tv en schaatswedstrijden waren ook de enige reden dat we in de woonkamer mochten eten meteen bordje op schoot. Sinds dit seizoen volg ik het schaatsen weer echt, en ik heb Max er ook mee aangestoken. Vandaag is de finale van de wereldbeker in Thialf, en wij gaan er naar toe! Ik heb hier mega veel zin in, en dus kunnen we wat mij betreft niet snel genoeg vertrekken. Max kan zijn slaap echter wel gebruiken, en ik laat hem met moeite uitslapen tot half 11. OPSTAAN NU ALSJEBLIEFT, IK WIL WEG. Maar het is Max, en dus weet ik dat snel weg zijn een illusie is. Compleet overbodig ook, want het begint pas om 14:00.

Ik besluit maar te gaan ontbijten, en dat doe ik met twee boterhammen met kruidenkaas. Ik eet er nog een mandarijn bij en maak cappucino voor mezelf. Als we om 11:30 dan toch in de auto zitten, ben ik een gelukkig mens. Ik ben wel vaker bij een NK en wereldbeker geweest, maar de laatste van het seizoen is toch wel speciaal. Er staat nog veel op het spel en er worden een paar baanrecords gereden. Het is in het echt zoveel intenser dan op tv, en ik blijf me weer verbazen over hoe hard het gaat. We eten tussendoor -zoals het hoort- een broodje Unox, en ik drink een paar biertjes. Tussendoor schuif ik er nog een gevulde koek én een Snickers in, en rond 18:00 is het afgelopen. We rijden weer terug naar Amersfoort, en hebben allebei geen zin in een uitgebreide maaltijd. Ik maak nog een schaal nachos, en we kijken Wie is de Mol? terug. Later op de avond delen we een reep melkchocolade. 

Maandag

De werkweek begint voor mij weer vanuit huis. Vanaf vandaag werk ik weer een uurtje extra per dag, en daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Het re-integreren gaat me vooralsnog wel redelijk af, maar ik moet toegeven dat 40 uur per week werken nog ver weg voelt. Vanaf vandaag dus weer 6 uur per dag, wat betekent dat ik van 8 tot 2 werk. Ik ontbijt rond 10:30 met vanillekwark met granola en een mandarijn, met daarbij een cappuccino. Om een uur over 12 eet ik nog twee mandarijnen. Na het werken ga ik weer naar de fysio. Die middagdutjes van mij beginnen een gewoonte te worden, en daar wil ik vanaf. Ik maak het mezelf moeilijk door wel op de bank te gaan hangen, maar val niet in slaap. Rond 4 uur rooster ik nog twee boterhammen, die ik eet met jawel: hagelslag. 

Ik schrijf een recept uit dat later deze week online komt, en dan begin ik aan het avondeten waar ik me al 24 uur op verheug. We eten cannelloni met ricotta en spinazie, naar recept van Francesca Kookt. Dit was echt zoooooooooooooooooooooooooooooo lekker, ik kan het echt iedereen aanraden. Ik post er een foto van in mijn Insta-stories en aan de reacties te merken hebben meer mensen hier zin in. ‘S avonds app ik vooral heel veel met Wietske, en stel ik het schrijven van dit eetdagboek lekker uit tot het laatste moment. Om 23:59 heb ik hem dan toch af, en duik ik na een snelle douche in bed. 

Tot volgende week!

Wat top dat je het tot hier hebt gered met lezen tot hier, ik had blijkbaar veel te vertellen. Ik vond het echt een fijne week, en hoop de positiviteit door te zetten naar deze week. Hopelijk zonder me te verslapen. Er komen deze week nog twee super lekkere recepten online, maar dat zal ik uiteraard ook via Instagram met jullie delen als het zo ver is. Ik wens jullie een hele fijne week!

Liefs,
Iris

1 comment

Diana Kolkman 17/03/2020 - 15:03

Wat leuk om te lezen en grappig dat ik er in voor kom.

Reply

Leave a Comment

You may also like