Eetdagboek #2 – Wéér vergeten foto’s te maken

by Iris

We zijn weer een week verder, dus het is tijd voor eetdagboek #2! In de vorige editie had ik jullie meer foto’s beloofd, maar dat is grandioos mislukt. Sterker nog, ik heb volgens mij nog minder foto’s dan vorige week. Als ik het zo teruglees snap ik ook niet hoe ik het sommige dagen volgehouden heb op zo weinig eten. Er zit niet echt een goed ritme in mijn eetpatroon, en dat is één van de redenen dat ik er mee aan de slag wil. Niet alleen gezonder eten, maar vooral ook meer op vaste tijdstippen. Ik had dit vóór ik thuis kwam te zitten in november weer redelijk op orde, maar door de halve dagen werken en het vele thuiszitten ben ik het toch weer helemaal kwijtgeraakt. Ook laat mijn mentale gezondheid te wensen over deze week, en daarvan ga ik -zoals je wel zal lezen- vooral heel veel slapen. Het weekend trekt me er gelukkig weer een beetje uit, en ik voel me terwijl ik dit schrijf alweer veel beter.

Dinsdag

Ik begin mijn dag met een bezoek aan de fysio. Ik sta te laat op, en heb geen tijd daardoor geen tijd om te ontbijten. Ik moet het doen met een glas water. Ik werk vandaag van 12 tot 5, en heb de afspraak bij de fysio net iets te strak gepland. Ik moet me dus haasten, en kom net op tijd aan op kantoor. We hebben een AH to go in het gebouw (Voordeeltje van onderdeel zijn van Ahold-Delhaize :)), en daar scoor ik snel een krentenbol met kaas en een cappucino. Geen denderend ontbijt/lunch, en een uur later heb ik weer trek. Ik vind in mijn rugzak een verdwaalde Smart Bar van Body & Fit. Score! Ik ben enigszins zenuwachtig, want de jaarlijkse waarderingsgesprekken zijn aan de gang. Ik heb mijn gesprek aan het einde van de middag, en ik ben superblij met het resultaat. Mijn manager is erg tevreden met mijn voortgang, en daar zit ook nog eens een fijn percentage loonsverhoging aan verbonden. Als ik weer thuis ben merk ik pas hoe weinig ik gegeten heb vandaag, en heb ik precies nergens zin in. Er ligt nog een broccoli in de koelkast, en uit de vriezer haal ik wat zoete aardappelfriet en kipballetjes van de IKEA. Ik kook de broccoli en gooi de frieten en kipballetjes in de oven.

Woensdag

Normaliter is woensdag mijn vrije dag, maar omdat ik maandag vrij was werk ik vandaag wel. Ik ben om 8 uur op kantoor, en deze keer heb ik me wel voorbereid op mijn dag. Ik ben niet zo’n fan van ’s ochtends mijn boterhammen al smeren, dus ik neem de hele rambam gewoon mee kantoor. Achter mijn bureau smeer ik twee boterhammen met kruidenkaas en ham. Het is een drukke ochtend, en pas als ik om 13:00 in de auto naar huis stap eet ik weer iets: een Smart Bar van Body & Fit. Eenmaal thuis hou ik een grote schoonmaak, en tussendoor eet ik een pruim. Ik haal Max van zijn werk en samen doen we boodschappen voor een paar dagen. Ik besluit mijn favoriete pasta te maken, maar voor de verandering eens met gnocchi. Slecht idee. De pasta is met rivierkreeftjes, snijbonen, rode pesto en gremolata, en dat werkt niet erg lekker met de gnocchi. Het is echt niet vies, maar ik vermoed dat gnocchi iets beter werkt met een simpelere saus. Ik eet ’s avonds laat nog twee boterhammen met hagelslag en duik in bed. 

Donderdag

Vandaag werk ik vanuit huis, en dus hoef ik niet na te denken over het voorbereiden van mijn ontbijt en lunch. Ik ontbijt met griekse yoghurt met een schep zelfgemaakte granola en een pruim in stukjes. Om 13:00 stop ik met werken en bak ik een eitje. Ik eet deze met sriracha en een halve avocado op een geroosterde boterham. ‘S middags werk ik wat aan nieuwe recepten, en ik val vervolgens in slaap op de bank. Ik word om half 6 wakker als Max thuiskomt, en baal van mezelf. Ik zit qua mentale gezondheid niet helemaal lekker in mijn vel deze week. Ik weet wat ik moet doen om daar uit te komen (sporten, lekker eten, lief zijn voor mezelf, de deur uit gaan), maar kan me er voor geen meter toe zetten. We besluiten friet te bestellen en ik duik heel vroeg in bed.  

Vrijdag

Ondanks dat ik vroeg in bed lag, sliep ik voor geen meter. Dat was te verwachten na mijn middagdutje van gisteren, maar toch baal ik er van. Ik werk van 8 tot 1 weer vanuit huis, en pas daarna ‘ontbijt’ ik met een bak yoghurt met granola. Ik ga naar de fysio en ook daar gaat het even niet vandaag. Ik ben boos op mezelf omdat het allemaal niet lukt en heb eigenlijk gewoon een enorme baaldag. Voor de avond staat er een uitje met één van mijn teams van werk op de planning. Ik twijfel om af te zeggen omdat ik me kut voel, maar ik besluit toch te gaan. Dat was een kleine overwinning en alleen al daardoor voel ik me iets beter. We eten bij Beers & Barrels in Utrecht, en ik heb een onwijs gezellige avond. Als voor- én hoofdgerecht hebben we grote platters met heerlijk eten. Nacho’s, burgers, steaks, worstjes, halve kippen, en ga zo maar door. Ik drink een paar biertjes en eet me tonnetje rond. Voldaan duik ik in bed, en ik ben oprecht blij dat ik niet afgezegd heb.

Zaterdag

Max en ik hebben vandaag een Netflix-dag gepland staan. Klinkt heel treurig, maar worden wij allebei heel gelukkig van. Het nieuwe seizoen van Formula 1: Drive to Survive is gisteren uitgekomen, en we hebben besloten het in één zitting te gaan kijken. Formule 1 is echt met afstand mijn favoriete sport, en ik volg het echt al zo lang als ik me kan herinneren. Het seizoen begint bijna weer, dus door deze serie zijn we allebei weer helemaal hyped. We ontbijten (op de bank) uitgebreid met verse sinaasappelsap, stokbroodjes uit de oven en yoghurt met granola. Omdat we zo uitgebreid hebben ontbeten, heb ik niet per se behoefte aan een normale lunch. We eten rond 15:00 samen een zak bugles leeg, welke we dippen in smeerkaas. Ik val weer eens in slaap op de bank, Max zit te gamen en vergeet ook compleet de tijd. Om 20:00 word ik weer wakker en ik heb wederom geen zin om te koken. Ik maak voor Max wat worstenbroodjes en smeer zelf nog een boterham met hagelslag. Ik kijk nog een halve film en duik in bed.

Zondag

We beginnen de zondag zoals het hoort, met lang uitslapen. Ik functioneer over het algemeen prima op 6-7 uur slaap, maar zo gauw het tussen mijn oren niet lekker gaat wil ik alleen maar slapen. Soort van vluchttechniek volgens mijn psycholoog. Ik vind het allemaal prima deze week en geef er maar gewoon aan toe, en dus word ik wakker om 12:00. Ik douche uitgebreid en maak daarna tonijnsalade voor op een halve baguette uit de oven. Max heeft wat nieuwe kleren nodig, en dus gaan we Amersfoort even in. Winkelen met mannen gaat over het algemeen erg snel, en winkelen met Max is daar geen uitzondering op. Na de Zara en H&M is de buit voor meneer al binnen. We strijken even neer bij Nul33, ons favoriete lunchtentje, en daar drink ik een cappucino. We slenteren nog wat door de stad en zijn rond een uur of vijf weer thuis. Max was Valentijnsdag ‘vergeten’, en daarom neemt hij me vanavond mee uit eten. We eten bij Broadway in Utrecht, en het is heerlijk. Ik eet een lamsrack en Max gaat voor de sirloin steak van 400 gram. Daarbij krijgen we frietjes en een kleine salade. Ik drink een paar glazen wijn, en we delen samen een dessert. Heerlijk romige chocolademousse en twee bollen ijs. We hebben zoveel lol, lachen om de grootste onzin, en blijven lang plakken in het restaurant. Eenmaal thuis merk ik dat dit precies was wat ik nodig had, en de storm in mijn hoofd lijkt grotendeels verdwenen. 

Maandag

De werkweek begint weer, en ik werk vanuit huis. Ik ontbijt weer met een bakje yoghurt met granola, en ik eet er een banaan bij. Ik heb wat bananen liggen die beginnen te sneuvelen, en dus lunch ik met banaanpannekoekjes. Één geprakte banaan met twee eieren, even mengen en in de pan. Ik eet het met een beetje honing. ‘S middags ga ik naar de fysio en merk ik de vooruitgang waarvan ik vorige week dacht dat het er niet was. Mijn hernia begint echt te verdwijnen, en daar ben ik zó blij mee. Ik doe boodschappen en haal Max van zijn werk. Als avondeten maak ik gyros met zelfgemaakte tzatziki. We eten het in een pitabroodje, en ik maak er voor mezelf een kleine salade bij met veldsla, tomaat, paprika, avocado en feta. Ik drink de hele dag thee met een paar plakken citroen en gember. 

Komende week

De komende week zal ik proberen wél echt foto’s te maken van mijn eten. Het wordt ook een iets leukere week, want ik heb weer wat leuke recepten om te testen op de planning staan, én mijn moeder komt deze week langs vanuit Groningen. Ook heb ik nu mijn ontbijt en lunch grotendeels al gepland, dus ik hoop dat ik nu echt weer op het goede pad ben. Zoals altijd: laat het me weten als jullie iets gemist hebben, of graag andere dingen willen weten van me. Ik hoor het graag! 

Liefs,

Iris

Leave a Comment

You may also like